fb-pixel

Politica de confidentialitate (GDPR)

GOING ONLINE SRL, in calitate de autor si administrator al site-ului bitcase.ro garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic de catre clienti in momentul inregistrarii acestora pe site. Aceste informatii vor putea fi folosite pentru a trimite UTILIZATORILOR/ MEMBRILOR/ CLIENTILOR sai confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc., numai cu acordul prealabil al acestora.

Politica de utilizare Cookie-uri pe bitcase.ro

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web si apoi trimis inapoi (nemodificat) de catre navigator, de fiecare data cand acceseaza acel server. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Mozilla) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului). Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare precum si pentru urmarirea comportamentului utilizatorilor; aplicatii tipice sunt retinerea preferintelor utilizatorilor si implementarea sistemului de „cos de cumpărături”. Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile BitCase pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online si istoricul cosului de cumparaturi. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ajuta la intelegerea modalitatii in care un utilizator beneficiaza de bitcase.ro, permitand imbunatatirea structurii si continutului dar excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

BitCase foloseste doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe (fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei/browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator. Cookie-urile folosite de partenerii operatorului unei pagini web, incluzand fara limitari utlizatorii paginii web, fac obiectul Politicii de Confidentialitate respective.

O vizita pe bitcase.ro poate plasa: Cookie-uri de performanta a site-ului, Cookie-uri de analiza a vizitatorilor, Cookie-uri pentru geotargetting, Cookie-uri de inregistrare, Cookie-uri pentru publicitate sau Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator si sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele. In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand cookie-urile sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale bitcase.ro. Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile; dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor:

• Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.

• Acces adaptat pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.

• Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).

• Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

Securitate si probleme legate de confidentialitate Cookie-urile NU sunt virusi si folosesc formate tip plain text; nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi. Intrucat cookie-urile pot fi folosite pentru scopuri negative deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, fiind folosite ca o forma de Spyware (spionaj privind activitatea consumatorului), multe produse anti-spyware marcheaza cookie-urile in mod constant pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site. Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata). Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookie-urilor pe servere. Este foarte important ca Utilizatorul sa aleaga metoda cea mai potrivita de protectie a informatiilor personale si sa:

Particularizeze setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.

Seteze termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.

Ia in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.

Instaleze si sa actualizeze constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Se recomanda actualizarea programelor de navigare in mod constant, pentru ca multe dintre atacurile bazate pe cookie-uri se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor. Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului.

1. Prin crearea CONTULUI, fiecare MEMBRU sau CLIENT isi exprima acordul ca BITCASE sa colecteze si sa administreze datele cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea Legii nr. 677/2001. Astfel, conform cerinţelor pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, GOING ONLINE SRL, prin intermediul siteului bitcase.ro are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza MEMBRII sau CLIENTII despre ei insisi sau despre un membru al familiei sau o altă persoană.

Scopul colectării datelor este:

- pentru asigurarea accesului UTILIZATORULUI/ MEMBRULUI/ CLIENTULUI la furnizarea serviciilor sau produselor prezentate pe site

- pentru reclama, marketing-ul (inclusiv marketingul direct) si publicitatea site-ului si a produselor si serviciilor sale (trimiterea newslettere-lor si alertelor prin mijloace electronice) constand in efectuarea de comunicari comerciale privind comercializarea produselor si serviciilor publicate pe site, prin orice mijloc de comunicare, mai putin apelarea automata care nu necesita interventia unui operator uman.

- pentru confirmarea, expedierea, facturarea si plata comenzilor, incluzand procesarea comenzilor sau a cererilor utilizatorului, recuperarea debitelor, etc.

- pentru creeare de produse noi, imbunatatire produse existente prin cererea si procesarea feedback-ului de la CLIENTI

- pentru a putea sugera produse care noi credem ca te-ar putea interesa

- pentru a putea sa te anuntam de diferite promotii sau produse noi (atunci cand ti-ai dat acordul), prin urmatoarele metode : email, telefon, SMS, posta, si/sau social media. Optiunea de dezabonare este disponibila in fiecare email / contul utilizatorului, sau poate fi comunicata pe orice cale unui operator angajat al BITCASE ce va face operatiunea manual.

- pentru servicii de comunicatii electronice intre BITCASE si CLIENT/ MEMBRU: rezolvarea problemelor de orice natura sau anularilor referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre CLIENT/ MEMBRU, solutionarea cererilor si a reclamatiilor, prevenirea/depistarea fraudelor, contactarea CLIENTULUI la cererea sa voluntara sau stocarea si procesarea acelor informatii care ajuta GOING ONLINE SRL sa-si imbunatateasca relatia cu clientii necesara departamentului de Relatii cu Clientii.

CLIENTUL/ MEMBRUL este obligat să furnizeze unele date personale pentru gestionarea si expedierea comenzilor facute de catre acesta. Refuzul determină incapacitatea societatii BITCASE de a onora comenzile plasate. MEMBRUL/ CLIENTUL este raspunzator de pastrarea confidentialitatii datelor de acces ale contului si de utilizare a propriului cont, indiferent daca autentificarea se face sau nu cu voia sa.

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către SITE şi sunt accesibile unui numar limitat de angajati ai BITCASE.

Datele personale ale MEMBRILOR vor fi folosite numai în scopul declarat al acestui SITE. Ne obligam sa nu facem publice, sa nu vindem sau sa facem schimb cu bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale utilizatorilor acestui SITE si sa nu divulgam adresa dumneavoastrã de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site.

Exprimarea "Doriţi să primiţi informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de SC GOING ONLINE SRL" sau alte exprimari echivalente care pot sa apara in comunicarea dintre SITE si dumneavoastra la un moment dat sunt egale cu "Abonarea la newsletter" pe care o puteti selecta facultativ oricand in navigarea pe site-ul bitcase.ro sau cand creati un cont nou. Bifand casuta din dreptul frazei va dati acordul sa primiti aceste informatii, iar lasandu-o libera, nebifata, nu va dati acordul.

Orice MEMBRU sau CLIENT are dreptul de a obtine de la BITCASE, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, sau printr-un email la adresa [email protected] , in mod gratuit:

a) confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate la un moment dat;

b) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

c) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;

d) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele oricarei operatiuni efectuate intr-un anumit context, conform lit. b) sau c) daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

Conform Legii nr. 677/2001, MEMBRUL/ CLIENTUL beneficiaza de dreptul de acces si de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a se adresa justiţiei. De asemenea, are dreptul să se opuna prelucrării datelor personale care il privesc şi să solicite ştergerea datelor (orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc). Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisa online, datată la adresa de email: sta cu un text explicit sau cu titlul "Dezabonare", MEMBRUL/ CLIENTUL revocandu-si astfel acordul dat si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese, dar numai in conformitate cu art. 2.8.

Dreptul de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex. prelucrări efectuate de serviciile financiare, fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială). Prin urmare, această menţiune nu poate figura dacă prelucrarea are un caracter obligatoriu.

Orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

Datele personale nu vor fi transferate cu buna credinta în afara teritoriului Romaniei.

Dacă unele din datele personale sunt incorecte, MEMBRUL/ CLIENTUL trebuie sa informeze BITCASE cât mai curând posibil.

2. BITCASE poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul din care se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre BITCASE pentru a imbunatati serviciile oferite CLIENTILOR sau UTILIZATORILOR sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor MEMBRULUI/ CLIENTULUI contravine intereselor legale sau legitime sau produce pagube de orice natura de partea BITCASE si/sau al eventualilor terti cu care GOING ONLINE SRL are contracte de parteneriat in acel moment.

3. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, CLIENTUL sau MEMBRUL are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

4. In cazul in care este disponibila plata online si CLIENTUL opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, procesarea datelor de card bancar se face in mod exclusiv pe serverele procesatorului de carduri bancare cu care BITCASE a incheiat un contract .

5. BITCASE nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale CLIENTULUI.

6. Politica de confidentialitate si securitate BITCASE se refera doar la datele furnizate voluntar de catre CLIENT sau MEMBRU exclusiv pe SITE. BITCASE nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara SITE-ului.

7. BITCASE se obliga ca datele colectate ale CLIENTULUI/ MEMBRULUI sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale MEMBRULUI/ CLIENTULUI vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

8. Exceptie face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

9. Procesatorul de carduri bancare agreat de catre BITCASE are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare TRANZACTIE, in cazul in care aceasta exista.

10. BITCASE garanteaza ca datele personale ale unui UTILIZATOR/ MEMBRU/ CLIENT, colectate prin intermediul formularului de contact vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

11. GOING ONLINE SRL ia toate masurile organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale, ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.

a. Datele sunt stocate electronic in fisiere care pot fi accesate numai de utilizatorii autorizati ai firmei, care la randul lor au acces la acestea prin intermediul unui nume de utilizator si o parola (parola se va modifica periodic). Toti utilizatorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune in baza de date vor inchide sesiunea. In cazul in care unul sau mai multi utilizatori sunt revocati din diverse motive, conturile de acces sunt suspendate.

b. Utilizatorii acceseaza datele cu caracter personal numai pentru indeplinirea atributiilor de serviciu. Pentru aceasta, operatorul va stabili tipurile de acces dupa functionalitate (introducere, prelucrare, salvare, etc.) si dupa actiunile aplicate asupra datelor cu caracter personal (cum ar fi: scriere, citire, etc) precum si procedurile privind aceste tipuri de acces.

c. Platforma si serverul in care introduc clientii datele sunt securizate. Computerele se vor instala in incaperi care se pot incuia. Daca pe ecran apar date cu caracter personal asupra carora nu se actioneaza o perioada data, stabilita de operator, sesiunea de lucru se va inchide automat.

d. Imprimarea datelor cu caracter personal se realizeaza numai de catre utilizatorii autorizati pentru aceasta operatiune si numai in scopuri cerute de legile in vigoare.

12. Site-ul foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor.

13. Practici de trimitere emailuri:

- Toate adresele care primesc bounce sau undelivered la trimitere, sunt automat scoase din list de notificari

- Toate emailurile trimise contin instructiuni simple si clare de dezabonare

14 Pentru orice intrebari legat de aceasta politica de confidentialitate, va rugam se ne contactati prin email la [email protected]

15 Modificari la politica de confidentialitate

15.1 Verificam din cand in cand politica noastra si o putem actualiza din cand in cand. Orice modificari pe care le vom face, vor fi publicate pe website si cand va fi cazul, prin email.

15.2 Aceasta politica a fost actualizata in 20 Iulie 2020